Tongschar met broccoli en volkorenpasta
Ingrediënten
-
1 mooie verse grote tongschar
-
4 fijngesneden teentjes knoflook
-
1 fijngesneden ui
-
2 dl droge witte wijn
-
5 tomaten zonder pel
-
6 takjes verse tijm
-
1 th lepel suiker
-
1 dl kippenbouillon
-
150 gr volkorenspaghetti
-
1 brocolli
-
2 bosjes rucola
-
20 gr pijnboompitten
-
1 dl olijfolie
-
2 citroenen
Bereiding
Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie, voeg wat verse tijmblaadjes toe. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
Snij de gepelde tomaten in schijfjes, doe ze bij de uien en kruid met peper en zout. Voeg de suiker en kippenbouillon toe en laat +/- 1 uur zachtjes gaar stoven tot een mooie tomatencompote. Ga daarna even met de mixer door de compote om de grote stukken te verwijderen.
Snij de broccoli in fijne stukjes. Blancheer de broccoli +/- 1 min. in gezouten water en koel meteen af in ijswater.
Kook de volkorenpasta beetgaar en besprenkel met olijfolie.
Rooster de pijnboompitjes in een pan, laat uitlekken op keukenpapier en hak ze fijn.
Fileer de tongschar en kruid met peper en zout. Bak om en om in olijfolie en haal uit de pan.
Verwarm de broccoli met een beetje olijfolie in een pan. Voeg de pasta toe, kruid met peper en zout en parfumeer met citroenrasp.
Vul de bodem van een ovenschaal met de tomatencompote. Leg daarop de vis en daarbovenop de broccoli en de volkorenspaghetti.
Top af met de fijngehakte pijnboompitten, rucola, citroenrasp, citroensap en een beetje olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be