Wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketjes

Ingrediënten

Wilde eendenborst met appelsiensaus en sesamkroketjes, een winner op elk feestmenu.

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. Pers de appelsienen uit. Schil ook 2 appelsienen, en snij de partjes eruit. Breng het appelsiensap aan de kook, en doe er de helft bruine fond, een scheutje karamel en sojasaus bij. Laat inkoken tot de helft. Plet de jeneverbessen en voeg toe aan de saus. Zeef en houd warm.

  3. Kuis het vlees, en verwijder de hagel.

  4. Giet de aardappelen af, voeg een klontje boter en een ei toe, peper, zout en nootmuskaat, en stamp fijn.

  5. Zet een kom bloem, eiwit en sesamzaadjes klaar. Schep hoopjes aardappelpuree in de bloem. Wentel door de bloem, doe dan in het eiwit, en paneer dan met de sesamzaadjes.

  6. Smelt de boter in de pan, kruid het vlees aan, en bak op een hevig vuur.

  7. Frituur de kroketjes op 170°C (ongeveer 4 minuutjes).

  8. Serveer de eend met de kroketjes en werk de saus af met sinaasappelpartjes.

4
Average: 4 (2 votes)