Worteltaart met limoen-roomkaastopping
Ingrediënten
voor de taart
-
3 eieren
-
80 g bloem
-
80 g volkorenbloem
-
1 tl bakpoeder
-
1 tl kaneel
-
½ tl kruidnagel
-
225 ml zonnebloemolie
-
270 g rietsuiker
-
50 g walnoten
-
50 g kokospoeder
-
140 g wortelen
-
2 el Sweet Mix Amaretto
voor de topping
-
200 g roomkaas
-
1 limoen
-
100 g rietsuiker
-
100 g water
-
6 lavendelbloemen (gedroogd)
-
1 handvol walnoten
Bereiding
Rasp de wortelen. Hak de noten.
Weeg alles af. Stamp de kruidnagel fijn.
Meng de bloem, volkorenbloem, rietsuiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagel, zonnebloemolie, eieren, kokos, gehakte walnoten, Sweet Mix en wortelen onder elkaar.
Bebloem een bakvorm. Doe het beslag in de bakvorm. Plaats in de oven. Bak 60 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven.
Maak nu de topping.
Laat 100 gram rietsuiker koken met 100 gram water. Rasp 1 limoen. Doe de zeste onder de siroop. Voeg zaadjes van zes gedroogde lavendelbloemetjes toe. Laat 2 minuutjes koken.
Meng de kaas met 4 eetlepels siroop.
Haal de taart uit de oven. Laat volledig afkoelen. Bestrijk met de topping. Werk af met walnoten en Sweet Mix Amaretto.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be