Ekazandibi met kip (Tavuk Gögsü)

Ingrediënten

  • 1 dl room
  • 150 gr suiker
  • 9 dl melk
  • kaneelpoeder
  • 50 gr rijstbloem
  • 60 gr tarwebloem
  • gekookte kippenfilet
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de melk, room samen met de suiker op. Houd een beetje melk apart. Los de bloem op in een beetje melk en giet het papje bij de rest van de melk. Laat terug opkoken en binden. Voeg er eventueel een kipfilet bij, die in zeer fijne draadjes getrokken is.

  2. Doe een klontje boter in een anti-kleefpan, strooi er de bloemsuiker in en giet het mengsel erop. Zet op het vuur en laat opkoken tot er bruine blaasjes op. Laat afkoelen in de koelkast.

  3. Voor het serveren zet je het terug even op het vuur. Snijd er een strook uit en rol op. Serveer met kaneel.

0
Nog geen stemmen