Het perfecte recept: zo maak je de lekkerste pannenkoeken

Ingrediënten

SOS Piet! Eet je graag pannenkoeken, maar weet je niet hoe je ze moet maken? Piet Huysentruyt toont hoe hij het doet. Lees hier zijn recept en zijn geweldige tips voor het maken van perfecte pannenkoeken. Supermakkelijk en superlekker!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pot. Meng de gesmolten boter met de bloem. Breek de eieren en voeg toe. Roer goed onder elkaar. Voeg nu de suiker, melk en olie erbij. Roer nu goed tot alle klonters eruit zijn. Tip: gebruik een staafmixer om een glad beslag te krijgen.

  2. Doe een beetje arachide-olie in de pan en laat goed warm worden.

  3. Doe een schep van het deeg in de pan en begin onmiddellijk te draaien met de pan, zodanig dat het deeg mooi verdeeld is. 

  4. Gebruik een spatel om de pannenkoeken te draaien. Snij de pannenkoek eventueel een beetje los langs de randen. Draai ze om. Laat kort verder bakken. Haal ze uit en bak de rest van het deeg verder. Vet regelmatig je pan in.

  5. Lekker met bruine suiker, witte suiker, siroop, confituur, slagroom of chocolade.

5
Average: 5 (1 vote)

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553

Pannenkoeken

1. Klop het deeg met een garde
2. Doe vetstof in je deeg
3. Bak in een antiaanbakpan