Het perfecte recept: zo maak je pannenkoeken

Ingrediënten

Pannenkoeken, iedereen lust ze. Eenvoudig om te maken, maar hoe bak je ze nu? Stap voor stap leggen we het jullie uit in dit gemakkelijke recept.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pot en doe de bloem, eieren, suiker, melk en de olie erbij. Goed roeren tot alle klonters uit het deeg zijn. 

  2. Doe een beetje arachide-olie in de pan en laat goed warm worden.

  3. Doe een schep van het deeg in de pan en begin onmiddellijk te draaien met de pan, zodanig dat het deeg mooi verdeeld is. Gebruik een spatel voor het draaien en snij de pannenkoek los langs de randen.

  4. Draai ze om. Laat kort verder bakken. Haal ze uit en bak verder de rest van het deeg. Vet regelmatig je pan in.

  5. Lekker met bruine suiker, witte suiker, slagroom of chocolade.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553

Pannenkoeken

1. Klop het deeg met een garde
2. Doe vetstof in je deeg
3. Bak in een antiaanbakpan