Kip in jagersaus

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 kip, in stukken gesneden
  • 2 glazen rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 dl Cognac
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een wijde pot en zet op het vuur. De stukken kip kruiden met peper en zout. Smelt een weinig boter en schik de stukken kip op de bodem van de pot. Braad bruin langs beide kanten (4 à 5 minuten langs beide kanten).

  2. Voeg dan de gesneden ajuin toe, samen met de champignons en de spekblokjes. Het geheel overstrooien met de bloem. Voeg nog 2 eetlepels tomatenpuree toe. Overgiet het geheel met de bouillon en cognac en zorg dat de kip goed onderstaat. Voeg nog 2 glazen rode wijn toe.

  3. Laat het geheel opkoken en laat het gedurende drie kwartier à een uur pruttelen zonder deksel. Moest er toch nog een beetje vet in de pot overblijven, voeg dan nog een klein beetje maiszetmeel toe (dit komt omdat elke soort bloem een verschillende absorptiekracht heeft).

5
Average: 5 (2 votes)

Kip in jagersaus

1. Niet te veel boter gebruiken
2. Gebruik rode wijn
3. Bestrooi met bloem

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714