Terrine van kreeft
Ingrediënten
-
4 dl kreeftensoep
-
2 dl roomkaas
-
2½ dl volle room
-
½ dl water
-
24 gr gelatineblaadjes
-
½ citroen (sap)
-
jonge sla
-
peper en zout
Bereiding
Doe de kreeftensoep in een kookpot, samen met de roomkaas en laat zachtjes opkoken en roer goed door met een garde.
Week de gelatineblaadjes in koud water, haal de kookpot van het vuur en voeg de gelatine toe. Giet het water erbij en roer goed door. Laat alles afkoelen tot lichaamstemperatuur en kruid met peper, zout en voeg het citroensap toe.
Klop de room op met een staafmixer en giet dit bij het mengsel en roer voorzichtig tot het een geheel vormt.
Leg bakpapier in een terrinevorm en giet het mengsel in de vorm en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Dresseer de borden met wat sla en een paar halve kersttomaatje, snij met een warm mes een schijf van de terrine en leg in het midden van het bord. Schep hiernaast een lepel zure room en overstrooi met verse garnalen. Besprenkel de sla met olijfolie en balsamico. Versier het bord met bieslook en peper.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be