Normandische kip
Ingrediënten
-
2 el calvados
-
3 el bloem
-
½ l cider
-
2 klontjes boter
-
1 kip, in stukken gesneden
-
200 gr champignon
-
½ el kippenbouillon
-
2½ dl (light)room
Bereiding
Neem een braadpan of een braadpot en smelt een klontje bakboter. Zorg ervoor dat je pan goed warm is. Kruid de kip met peper en zout en leg de bodem van de pan of kom vol en laat mooi goudbruin bakken: 3 à 4 minuten langs beide kanten. Naargelang de grootte van de stukken kip moet het misschien 4 à 5 minuten bakken langs beide zijden.
Als je de kip erin legt, zet dan je vuur iets minder fel. Wanneer ze langs beide zijden mooi krokant gebakken is, voeg dan 2 à 3 eetlepels bloem toe zodat er zich een roux vormt. Voeg calvados toe en flambeer.
Blus met de cider. Roer het aanbaksel los met de garde en laat pruttelen en garen zonder deksel.
Neem een ander braadpannetje en smelt een klontje boter en bak de champignons mooi bruin aan. Snijd ook een appel in blokjes en voeg bij de champignons.
Blus met water en voeg ½ eetlepel kippenbouillon toe. Voeg de champignons en appel bij de kip. Voeg lightroom toe en laat gedurende 25 minuten garen op een zacht vuurtje zonder deksel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be