Schorseneren in witte saus

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 dl water
  • 3 el bloem
  • peper en zout
  • 30 g boter
  • 3 dl (soja)melk
  • 2 dl kookvocht
  • 1 tl Maggi/PH-groentebouillon
  • 1 dl (soja)room
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de schorseneren eerst heel goed, zodat alle aarde verwijderd is. Schil ze met een dunschiller en smeer er direct wat citroensap op. Leg ze dan onmiddellijk in water met wat citroensap. Door het citroensap behouden de schorseneren hun witte kleur. Hoe langer ze aan de lucht worden blootgesteld, hoe bruiner ze worden. Je handen kunnen erg vuil worden tijdens het schillen, je kan daarom plastieken handschoenen dragen. Vergeet ook de zwarte 'oogjes' er niet uit te snijden.

  2. Maak een blanc door 2 dl water te gieten op de bloem. Zorg ervoor dat er zich geen klonters vormen.

  3. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en het sap van een halve citroen.

  4. Snijd de schorseneren in stukken van 5 à 6 centimeter. Zorg dat alle stukken even groot zijn, anders zijn ze nooit allemaal tegelijk gaar.

  5. Doe ze in de blanc en kook 15 à 20 minuten.

  6. Maak een bechamel. Smelt de boter met de bloem en roer goed. Zorg dat je geen klonters krijgt. Laat even doorkoken, zodat de bloemsmaak helemaal verdwijnt. Zet je pan van het vuur en voeg melk en het kookvocht toe, alsook de Maggi/Piet Huysentruyt- groentebouillon. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en wat citroensap naar smaak. Let op met de citroen, want te veel kan de saus zuur maken.

  7. Voeg nu de room toe. Laat het geheel opkoken. Haal de schorseneren uit hun kookvocht en voeg ze bij de saus.

  8. Serveer met aardappelen, kotelet, worst of een gehaktbroodje en bestrooi met gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen