Tonijnschotel

Ingrediënten

  • 300 gr tonijn (uit blik)
  • 2 tomaten
  • 4 kleine aardappel
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr mozzarella
  • ½ dl room
  • Italiaanse kruiden
  • 1 grote ui
  • peper en zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de aardappelen in fijne schijfjes. Bedek de ovenschotel met de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Snij de ajuin en de tomaten in fijne schijfjes.

  2. Vermeng de tonijn met de mascarpone en de room en smeer dit op de aardappelen. Druk alles goed aan. Kruid met peper, zout en Piet Huysentruyt Italian Mix.

  3. Leg de ajuinschijfjes op de tonijn en de tomaatschijven hierbovenop. Druk alles goed aan.

  4. Snij de mozzarella in schijven en bedek de bovenkant van de ovenschotel hiermee. Bestrooi met gemalen kaas.

  5. Zet de ovenschotel 25 à 35 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Prik met een mes in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn en serveer.

4.5
Average: 4.5 (4 votes)

Tonijnschotel

1. Snijd alles in dunne schijfjes
2. Voeg mascarpone en room toe
3. Kruid goed en duw alles goed aan