Fazant op klassieke wijze

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de binnen- en buitenkant van de fazant. Ook de binnenkant want daar moet ook smaak uit komen: als je alleen de buitenkant kruidt, zal alles te flauw smaken. Ik doe ook een soeplepel Fama mee in de fazant zodat hij wat smeuïger wordt.

  2. Smelt de boter. Als de margarine begint te ‘zingen’, kleur je de fazant aan alle kanten in een kookpot. Zo krijg je een krokant vel dat ook mooi gekleurd is en er al smakelijk uitziet. Het korstje zal voor een goede smaak zorgen.

  3. Snijd de ui in vier: omdat het geheel lang moet sudderen, mag je ze niet te fijn snijden. Doe de ui in de kookpot en laat alles 1½ uur sudderen. Zet een deksel op de pot, zodat het kookvocht niet verloren gaat. Fazant kan snel droog worden, maar met het deksel op de pot wordt alles heel sappig. Dat is het succes van je fazant.

  4. Houd het gebraad warm: ik leg de fazant op een bord onder wat aluminiumfolie, dat houdt de warmte er goed in. Intussen maken we de saus.

  5. Blus met water en voeg bij deze jus wat vetstof toe. Goed los roeren. Voeg wat peterselie eraan toe en de saus is klaar. Alle smaken blijven mooi samen. Ik heb liever de pure saus in plaats van er nog alcohol aan toe te voegen.

0
Nog geen stemmen