Flapje met groenten

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de groenten zo fijn mogelijk. Ik kies nu voor dunne plakjes (sifflet), maar je kan ook kiezen voor brunoise of julienne. Zo lang je de groenten maar fijn genoeg snijdt. Anders riskeer je dat ze niet gaar zullen zijn in de korte tijd dat ze moeten bakken en heb je rauwe groenten in je flapje.

  2. Smelt wat Fama in een antiaanbakpan en zodra ze « zingt » mag je de groenten toevoegen. Bak de groenten zo dat je de smaak en de vitaminen in de groenten houdt. Als je ze pocheert zit de smaak in het water en het water giet je achteraf weg. Als je de groenten eerst aanbakt, blijft de smaak erin. Je kan nadien altijd nog wat water toevoegen als je wil.

  3. Kruid nu de groenten met de kruiden naar keuze. De room zorgt voor een zachte smaak. Gebruik niet teveel room want anders krijg je papperige flapjes.

  4. Neem een vel bladerdeeg en snijd het in vieren. Bestrijk het overal goed met eigeel. Sommige chefs smeren alleen de kanten in, maar ik bestrijk heel het bladerdeeg met eigeel. Zo ben je honderd procent zeker dat je flapje niet zal opengaan tijdens het bakken. Leg de groenten in het midden en plooi het flapje dicht. Druk de kanten goed dicht zodat de groenten er niet uit kunnen. Bestrijk de buitenkant ook nog eens met eigeel zodat je een mooi bruin flapje krijgt.

  5. Leg de flapjes op een ovenschaal met wat bakpapier om te vermijden dat de flapjes aan je bakplaat kleven. Bak zo’n 10 à 15 minuten op 180°C.

5
Average: 5 (1 vote)