Tagliata

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een grote pan voor de dikke entrecote. Pas de pan dus aan aan de grootte van het vlees zodat de vetstof niet aanbrandt op de plaats waar er geen vlees ligt. Laat de Fama ‘zingen’ en bak dan het vlees. Kruid ook de margarine want er is slechts één kant van het vlees gekruid.

  2. Leg het vlees met de niet-gekruide kant in de Fama. Op die manier absorbeert het vlees de smaak van de margarine en de kruiden goed. Laat dit 3 à 4 minuten bakken op een hoog vuur. Haal het vlees zeker een uur op voorhand uit de koelkast, Anders is het vlees te koud vanbinnen en zal het aan de buitenkant verbrand zijn terwijl het binnenin nog koud is. Hef het vlees regelmatig op zodat de verstof zich goed kan verdelen. Bak het tussen bleu en rosé.

  3. Laat het vlees laten rusten onder aluminiumfolie. Als het vlees dan straks gesneden wordt, komt er niet te veel jus uit. Al het bloed verdeelt zich terug mooi over het vlees en onder de aluminiumfolie blijft het goed warm terwijl de salade voorbereid wordt.

  4. Meng de salade met de azijn en de olijfolie. Een klassieke vinaigrette is één lepel azijn voor 3 lepels olie. Ik gebruik de olie van de gedroogde tomaten. Zo wordt niks verspild en heeft het een goede smaak. Voeg de gedroogde tomaten en de parmezaanse kaas eraan toe en meng.

  5. Snijd het vlees volgens de dikte van je pink. Tussen een ½ en 1 cm. De klassieke tagliata wordt geserveerd met grof zeezout en een beetje olijfolie.

0
Nog geen stemmen