Tonijnsla
Ingrediënten
-
boter
-
boterham
-
2 hardgekookte eieren
-
2 el kappertjes
-
1 ei
-
1 sjalot
-
1 el mosterd
-
2 el azijn
-
1 blik tonijn
-
2 el water
-
4 dl arachideolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Maak de mayonaise. Doe het rauwe ei, de mosterd, peper en zout, azijn, water en olie samen in een maatbeker. Gebruik een goede mixer om alles te mengen (de mixer moet aan de schroeven deels gesloten zijn, zodat je de olie stilaan door de massa ziet bewegen). Beweeg de mixer zachtjes tot het geheel een homogene massa wordt.
Snijd de sjalot en de peterselie zeer fijn.
Plet de hardgekookte eieren en voeg bij de sjalot en peterselie.
Laat de tonijn uitlekken, druk het vocht er goed uit en maak hem los met een vork.
Toast de boterham in de pan. Meng de tonijn met de sjalot, de peterselie en de geplette eieren. Kruid goed met peper, zout en cayennepeper. Voeg er een paar eetlepels mayonaise toe en meng goed. Serveer de tonijnsla met de kappertjes en toast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be