Ans quiche met Peerse geitenkaas, prei en notencrumble

Ingrediënten

voor de quiche

  • droge linzen of bonen om te bakken
  • ½ ui
  • ½ rode ui
  • 4 stengels prei
  • 100 g kastanjepaddenstoelen
  • 6 eieren
  • 100 ml volle room
  • peper
  • zout

voor de notencrumble

voor het slaatje

  • 1 handvol rucola
  • ½ ajuin
  • 1 scheutje azijn
  • 1 scheut olijfolie

De herfst is in het land, de winter staat voor de deur. Dan is het tijd voor een quiche. An vult haar quiche met geitenkaas uit Peer, paddenstoelen en prei. Afwerken doet ze met een rucolaslaatje en een zoete notencrumble. Heerlijk!

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Rol het bladerdeeg uit in de bakvorm. Prik erin met een vork. Bedek met een vel bakpapier. Duw goed aan in de plooitjes en tegen de rand. Strooi er de (bak)linzen – of bonen over.

  3. Bak zo 15 à 20 minuten blind.

  4. Was en snij het wit van prei fijn. Snij ook de uien fijn. Borstel de paddenstoelen proper en snij in fijne plakjes.

  5. Stoof de prei aan in wat olijfolie. Voeg de ui toe en stoof mee aan. Zorg dat het niet aanbakt. 

  6. Maak het beslag. Kluts de eieren los en voeg samen met de room. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de gestoofde prei toe.

  8. Stoof ondertussen de schijfjes champignon gaar. Voeg ze toe aan het beslag. Roer alles onder elkaar.

  9. Haal het blindgebakken deeg uit de oven. Verwijder het bakpapier en de linzen of bonen. Die laatste kun je hergebruiken. Verhoog de temperatuur naar 180°C.

  10. Verdeel de vulling over het deeg. Verkruimel de geitenkaas over de quiche. Kruid extra met peper.

  11. Bak 40 minuten in de oven op 180°C.

  12. Snij voor het slaatje de ui en venkel fijn. Meng onder de rucola. 

  13. Hak de noten grof. Bak de noten op en kruid met tijm. Voeg eetlepels honing toe. Bak even op.

  14. Haal de quiche uit de oven. Verdeel de noten over de quiche. Serveer met het slaatje.

0
Nog geen stemmen