Couscouscakes

Fatima Marzouki

...
Ingrediënten: gesnipperde ui, wortels, in staafjes gesneden, courgette, in staafjes gesneden, boter of olie, lente-uien
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Gevulde Moorse duif met saffraansaus

Fatima Marzouki

Strooi de couscous in een grote schaal en doe er een mespuntje zout bij. Besprenkel met een beetje water en een ...
Ingrediënten: couscous, ijskoud water, neutrale olie, smen of boter, ontvelde amandelen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Mijn Pop-uprestaurant!: Risotto met raap, kerstomaatjes en Italiaanse worst

Mijn Pop-uprestaurant!

Snij de ajuin fijn. Stoof ze glazig.  ...
Ingrediënten: risottorijst, boter, sjalot, Italiaanse worst, parmezaanse kaas
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Gemarineerde ribbetjes met zoete aardappel en rozemarijn (Manil's, Antwerpen)

Mijn Pop-uprestaurant!

Plet twee teentjes look en meng ze met een flinke scheut olijfolie, cayennepeper, peper en zout. Laat de ribbetjes ...
Ingrediënten: ribben, look, cayennepeper, peper, zout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Amerikaans 4 personen

Risotto met asperges, paddenstoelen en parmezaan (Asparaguus, Hasselt)

Mijn Pop-uprestaurant!

Schil de asperges. Snijd 2 asperges in fijne brunoise en houd ze apart. Kook een 12-tal asperges beetgaar gedurende ...
Ingrediënten: witte asperges, sjalotten, risottorijst (bv arborio), kippenbouillon, mascarpone
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans 4 personen

Ovengebakken aubergines met oosterse flatbread

Mijn Keuken Mijn Restaurant

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm. Bestriijk ze met olijfolie ...
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans 4 personen

Vitello Tonnato (kalfsvlees met tonijndressing)

Mijn Restaurant!

Bind het kalfsvlees op met touw zodat je een lange rol krijgt. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en schroei ...
Ingrediënten: kalfsvlees (liefst uit de bal van de schouder of de valse filet van de schouder), olijfolie, tonijn uit blik (in olie bewaard), mayonaise, kappertjes
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Involtini (kalfsrollade gevuld met parmaham, Parmezaankaas en zongedroogde tomaten)

Mijn Restaurant!

Snij het kalfsvlees in 8 plakjes en sla ze met de deegrol plat tussen 2 vellen plastic folie. Beleg elk plakje ...
Ingrediënten: kalfsvlees (liefst uit de platte bil of spier van de platte bil), Parmaham, Parmezaanschilfers, zongedroogde tomaten, kalfsbouillon
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Mijn Pop-uprestaurant 2016: mosselen met venkel en sambucca van Chloe en Magali

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de venkelcrème: snij de venkel in stukjes. Stoof aan in een klontje boter. Mix fijn met wat peper, zout en ...
Ingrediënten: venkels, wittewijnazijn, peper, zout, boter
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen