Vitello Tonnato (kalfsvlees met tonijndressing)
Ingrediënten
-
400 gr kalfsvlees (liefst uit de bal van de schouder of de valse filet van de schouder)
-
2 el olijfolie
-
50 gr tonijn uit blik (in olie bewaard)
-
½ dl mayonaise
-
10 kappertjes
-
2 el kalfsbouiilon
-
2 el citroensap
-
2 el sinaasappelsap
-
75 gr rucola
-
peper
-
zout
Bereiding
Bind het kalfsvlees op met touw zodat je een lange rol krijgt. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en schroei het vlees dicht. Zet het vlees 15 à 20 min in een oven van 160°. Laat nadien goed afkoelen.
Mix tonijn, mayonaise, peper en zout, kappertjes, citroensap, sinaasappelsap en kalfsbouillon tot een gladde pap.
Bestrijk de borden met 1 flinke eetlepel van dit mengsel. Snij het kalfsgebraad in dunne plakjes en schik ze op de borden.
Besprenkel de plakjes kalfsvlees met de rest van de tonijndressing en kruid met peper en zout. Werk af met een toefje rucola en een paar zongedroogde tomaatjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be