Vitello Tonnato (kalfsvlees met tonijndressing)

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Bind het kalfsvlees op met touw zodat je een lange rol krijgt. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en schroei het vlees dicht. Zet het vlees 15 à 20 min in een oven van 160°. Laat nadien goed afkoelen.

  2. Mix tonijn, mayonaise, peper en zout, kappertjes, citroensap, sinaasappelsap en kalfsbouillon tot een gladde pap.

  3. Bestrijk de borden met 1 flinke eetlepel van dit mengsel. Snij het kalfsgebraad in dunne plakjes en schik ze op de borden.

  4. Besprenkel de plakjes kalfsvlees met de rest van de tonijndressing en kruid met peper en zout. Werk af met een toefje rucola en een paar zongedroogde tomaatjes.

0
Nog geen stemmen

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees