Gemarineerde tomaat, paddenstoel, crumble van zwarte olijf en granité van Granny Smith

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: tomaten, zwarte olijven, sinaasappel, granaatappel, enoki paddestoelen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Salade 4 personen

Tonijn met aardpeer en koriander

Je snijdt de knollen in schijfjes en stooft die met wat room tot ze al dente zijn, beetgaar dus. Af en toe draai ...
Ingrediënten: verse tonijnfilet, zwarte sesamzaadjes, mishima yukari, olijfolie, aardperen
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Japans 4 personen

Wortel-pastinaaksoep met gember en sinaasappel

Smelt de boter in een grote soepketel en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de wortel- en pastinaakstukjes ...
Ingrediënten: wortelen, boter, ui, look, vers geraspte gember
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen

Glutenvrije pastasalade met broccoli en currydressing

Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. ...
Ingrediënten: glutenvrije pasta (bijvoorbeeld spirelli of farfalle), broccoli, rode ui, gedroogde veenbessen (of rozijnen), zonnebloempitten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Salade van venkel en sinaasappel

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Snijd de venkel op de mandoline in dunne plakken en hou apart. Schil de sinaasappelen en snijd er partjes uit, ...
Ingrediënten: venkel, sinaasappelen, verse kruiden uit de tuin, appel, boerenbrood
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Fazantenpaté met pistachenootjes en glutenvrije Sinterklaasmuffins

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de paté: maal het vlees (varkensnek en - buik, fazantenvlees en lever) fijn met een vleesmolen of in een ...
Ingrediënten: vlees van fazantenbillen (zonder been) , nek en buik van varken , kippenlever, ui, wildfond
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Gestoomde prei

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Spoel de champignons en leg ze in water. Maak een insnijding bovenaan in de prei en leg in het stoombakje. Leg ...
Ingrediënten: prei, wilde champignons, sjalot, look, olijfolie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Groenteterrine

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de groenten in gelijke stukken en kook/stoom ze supergaar. Laat ze schrikken in ijskoud water. ...
Ingrediënten: water, gelatine, groene boontjes, paprika, bloemkool
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen

Mosterdsoep

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe het klontje bakboter in een pot en laat smelten. Snij alle groenten fijn en stoof gedurende 4 minuten rauw ...
Ingrediënten: lightroom, groentenbouillon, suiker, bakboter, witloof
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen

Kaviaar van aubergines

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Snijd de aubergines in tweeën en leg de stukjes op een bakplaat. Snijd kruislings in het vruchtvlees en kruid ...
Ingrediënten: aubergines, rode paprika, tomatenpuree, olijfolie, peterselie
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen