Kiriosity, frisse aperitief met witte wijn en framboos

Haal het lycheevruchtvlees uit blik. ...
Ingrediënten: lychee, frambozen (vers of diepvries), rozenwater, sushiazijn, witte wijn (jonge, niet eikgelagerde)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

Slaatje met miniloempia's van scampi en een zoetzuur sausje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Rol de gekruide scampi in de velletjes en kleef ze dicht met het eigeel. Bak ze kort aan in de frituurpan op 180 ...
Ingrediënten: scampi, loempiavelletjes (Springroll Pastry), sla, eigeel, wijnazijn
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Energie drankje van groenten en fruit

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak het drankje aan de hand van de  video.  ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Dranken 4 personen

Chinese eend

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng ze zachtjes aan de kook. Voeg de eendenborst toe en ...
Ingrediënten: bruine suiker, steranijs, droge sherry, fingehakte, geschilde gember, ketjab
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Luie sushi

Ann Vertriest

Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. ...
Ingrediënten: sushirijst, avocado, komkommer, doperwtjes, lente-uitjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Geroerbakte garnalen met chilipeper & tomaat

Bill Granger

Doe de garnalen in een grote kom, bestuif ze met maïzena en besprenkel ze met sesamolie. Schep ze om zodat ze ...
Ingrediënten: grote garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd, staartjes er nog aan), maïzena, sesamolie, neutraal smakende olie, grote rode ui (in partjes)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Nem van kip met pikante saus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm het frietvet voor tot 180°C. Laat de Chinese paddenstoelen en het engelenhaar op voorhand weken in water. ...
Ingrediënten: kipfilet, wortelen, ei, engelenhaar of sojavermicelli, sojascheuten
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Dürum zelf maken

Zeef de bloem en het zout in een kom en voeg er geleidelijk het water aan toe terwijl je het deeg blijft kneden. ...
Ingrediënten: dürum bloem (harde tarwe), zout, water, plantaardige olie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Tajine van witte asperges met saffraan

Schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd dikke exemplaren over de lengte doormidden. ...
Ingrediënten: mooie witte asperges, flinke snuf saffraandraadjes, gevogeltebouillon , vloeibare room, olijfolie
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Nem met kip

Truong Thi Quyên (Gwen)

Maal het kippenvlees vlug fijn in de keukenrobot. Laat de zwarte champignons gedurende 30 minuten weken in warm ...
Ingrediënten: kipfilet, wortelen, ei, engelenhaar (fijne glasnoedels), sojascheuten
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen