Gestoomde makreel met courgetteslierten en tomaatjes

Pascale Naessens

Was de courgettes goed en snijd er slierten van met een speciale dunschiller (zie tip onderaan). Je zult merken ...
Ingrediënten: gestoomde of gerookte makreelfilets, courgettes, tomaatjes, citroen,
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Hoofdgerecht 2 personen

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

Pascale Naessens

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in fijne plakjes, snijd het harde witte gedeelte weg. Leg twee ...
Ingrediënten: kabeljauwfilets, tomaten, mosterd, sojasaus,
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 2 personen

Sofies Feestmaand: Tongrolletjes, sint-jakobsvrucht, grijze garnalen en kreeftensaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de tongrolletjes: fileer de tong. Snij van de staart tot de kop langs de middengraat. Hou je mes tegen de ...
Ingrediënten: zeetongen (elk 500g), sint-jakobsvruchten, kreeftenbisque, peper, zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Scampi-en-dadeltinteling

Sonja Kimpen

Bak de scampi beetgaar in de olie en kruid met kurkuma- en kerriepoeder. ...
Ingrediënten: 20-24 gepelde middelgrote scampi, olijfolie of walnootolie, een snuifje kurkumapoeder, een snuifje kerriepoeder, een halve ananas
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Salade 4 personen

Kurkumakip

Sonja Kimpen

Bereid de bulgur. ...
Ingrediënten: fijne sperziebonen, kipfilets, olijfolie, wortelen, kurkuma
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Speltrisotto met paddenstoelen, wortelen en salie-kappertjesolie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak de risotto: Laat de spelt vooraf een half uur weken in koud water, giet ze af en spoel. Schil de ...
Ingrediënten: spelt, olijfolie, knolselder, knoflook, gemengde paddenstoelen
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Staartvis met rode kool

Sonja Kimpen

Halveer de kool, verwijder de dikke witte kern en snijd in zeer fijne reepjes. Was de appels, verwijder het klokhuis ...
Ingrediënten: staartvis, rode kool, harde appels, rapen, hazelnoten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Zalm-venkelcombi

Sonja Kimpen

Kook de ongeschilde aardappeltjes gaar in lichtgezouten water. ...
Ingrediënten: zalm (ongeveer 100 gr per stuk), kleine, vastkokende aardappeltjes, stevige venkelknollen, stevige wortelen, courgette
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Tongfilet in een romig sausje met kappertjes

Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in hun schil. ...
Ingrediënten: aardappelen, tongfilets, kerstomaatjes, kleine ui, kappertjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken kabeljauw met kruidenolie

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de courgette in dikke plakken en grill ze in de boter. ...
Ingrediënten: gemengde kruiden (basilicum, bieslook, peterselie en oregano), olijfolie, kabeljauwhaasjes, tomaat, citroen
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen