Scampi-en-dadeltinteling
Ingrediënten
-
1 el olijfolie of walnootolie
-
een snuifje kerriepoeder
-
1 handvol gedroogde en ontpitte dadels
-
1 handvol geroosterde cashewnoten
-
1 handvol pijnboompitten
-
1 bosje lente-uitjes
-
synergiebrood
-
1½ dl yoghurtdressing
Bereiding
Bak de scampi beetgaar in de olie en kruid met kurkuma- en kerriepoeder.
Snijd de ananas in blokjes. Voeg de ananasblokjes toe, laat even meebakken en laat vervolgens afkoelen.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de artisjokken in partjes. Snijd de dadels in stukjes.
Schik de ijsbergsla op een bord.
Meng de scampi en de ananasblokjes met de artisjokpartjes, de dadelstukjes,de cashewnoten en de pijnboompitten. Schep het mengsel op de ijsbergsla.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en strooi ze over de salade.
Serveer de salade met het Synergiebrood en de yoghurtdressing apart.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be