Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

Pascale Naessens

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in fijne plakjes, snijd het harde witte gedeelte weg. Leg twee ...
Ingrediënten: kabeljauwfilets, tomaten, mosterd, sojasaus,
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 2 personen

Hapje met rauwe ham, noten, paddenstoelen en bladpeterselie

Pascale Naessens

Hak de hazelnoten grof in een mixer en snijd de bladpeterselie fijn. Zet opzij. ...
Ingrediënten: rauwe ham, hazelnoten, bruine champignons, sjalotjes, xeresazijn (of balsamicoazijn)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hapje 2 personen

Gebakken peer met geitenkaas

Pascale Naessens

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht ...
Ingrediënten: plakken geitenkaas, peren, krulsla, verse rozemarijn, walnoten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 2 personen

Exotische tofoesalade

Sonja Kimpen

Bereid de tarwekorrels (zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. ...
Ingrediënten: gebakken tofoereepjes, groentebouillonpoeder, tarwekorrels, cactusvijgen (kan ook met ander exotisch fruit zoals mango, papaja,...), gedroogd exotisch fruit
Beginner Tussen 15 en 30 minuten 4 personen

Staartvis met rode kool

Sonja Kimpen

Halveer de kool, verwijder de dikke witte kern en snijd in zeer fijne reepjes. Was de appels, verwijder het klokhuis ...
Ingrediënten: staartvis, rode kool, harde appels, rapen, hazelnoten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Zalm-venkelcombi

Sonja Kimpen

Kook de ongeschilde aardappeltjes gaar in lichtgezouten water. ...
Ingrediënten: zalm (ongeveer 100 gr per stuk), kleine, vastkokende aardappeltjes, stevige venkelknollen, stevige wortelen, courgette
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Was de Romeinse sla. Neem een mooie schotel en leg wat Romeinse sla in de schotel. Snij de rest van de sla fijn. ...
Ingrediënten: edamamebonen, daikon, Romeinse sla, waterkers, sjalot
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Salade 4 personen

Soep met erwtjes en ham

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Doe er ...
Ingrediënten: ui, knoflook, olijfolie, gekookte ham, in reepjes, vetarme kippenbouillon
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen

Taco's met zalm en mangosalsa

Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele stukjes vel en graten. Maak de zalm met een vork los. ...
Ingrediënten: zalm in eigen nat (uit blik), citroen, rode chilipeper, peper, tacoschelpen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Mexicaans Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken rijst met kip en veel groenten

Ann Vertriest

Kook de rijst in 2 mokken licht gezouten water. Laat afkoelen. Snijd de uien, wortelen, look en paprika grof. Snijd ...
Ingrediënten: mok rijst, mokken gare kipfilet in stukken gesneden, uien, grote wortelen, teentjes look
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Thais 4 personen