Lekker Iers: Shortbread met zalm en dille

Verwarm de oven voor op 150°C. Neem een bakplaat van ± 23 x 33 cm en boter die in. Voeg ondertussen de boter ...
Ingrediënten: boter (Kerrygold), kristalsuiker, bloem (gezeefd), volkorenbloem (gezeefd), suiker (om te bestuiven)
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten 4 personen

Powerbar met matcha van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Bekijk de video stap voor stap! ...
Beginner Tussen 60 en 90 minuten 4 personen

Gerecht voor viervoeters: gezonde dog cookies

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak het koekjesdeeg: Meng de havermout met het lijnzaad en de volkorenbloem met de eieren, water en olie ...
Ingrediënten: havermout, lijnzaad, volkorenbloem, ei, eidooier
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Lijnzaadcrackers en dip van broccoli en amandelbar en koffie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak de lijnzaadcrackers met anijs: Verwarm de oven voor op 110C. Laat het lijnzaad wellen in het lauwe ...
Ingrediënten: bruin lijnzaad, blond lijnzaad, lauw water, anijszaad, broccoli (in roosjes, gestoomd)
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Loempia met kip en groenten

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij alle groentjes, alsook de kip in kleine stukjes. Doe een beetje olie in de wok, stoof de kip goed heet aan ...
Ingrediënten: kipfilet, rijstdeeg, koriander, eigeel, wokkruiden
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hapje 4 personen

Oude Noord-Hollandse Gouda met tomaat en tapenade van olijven en ajuin

Pascale Naessens

Ontvel de tomaten, snijd ze in kwarten en haal de pitten eruit. Doe dit over een zeef zodat je het vocht kunt opvangen. ...
Ingrediënten: rozemarijn, xeresazijn, witte ajuin, kappertjes, look
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hapje 4 personen

Tiramisu met peperkoek, mokka-ijs en karamel op basis van koffie en Amaretto

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Klop de dooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg 4 eetlepels Amaretto toe en roer er de mascarpone ...
Ingrediënten: suiker, mascarpone, eieren, amaretto, peperkoek
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Aperitiefhapjes: paling, oester en tijgergarnaal

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met het soepje van aardpeer. Schil en snij de ajuin grof. Stoof aan in wat Alpro Bakken en Braden. Schil ...
Ingrediënten: aardperen, pastinaak, ui, peper, zout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Scones met gegrilde appel en gerookte paling

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Meng de appelschijfjes met agave ...
Ingrediënten: glutenvrije bloem, volkoren rijstbloem, amandelpoeder, bakpoeder, zout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Brits 4 personen

Worstenbroodjes, notenbrood en mosselsoepje

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

 Voor het notenbrood: Hak de noten grof. Doe alle ingrediënten in een kom: havermout, olie, noten, ...
Ingrediënten: havermout, verse gist, bloem, volkorenbloem, melk (lauw)
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hapje 4 personen