Gamba's diabolique met Griekse pasta

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de gamba’s: Pel de gamba’s gedeeltelijk. Laat een deel van het staartje eraan. Verwijder langs de ...
Ingrediënten: Griekse pasta of orzo, peper, olijfolie, fetakaas, zeste van citroen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Fondue van Zwitserse kazen met gerookt en gedroogd vlees

Meng in een kom de Gruyère en 1 tl maiszetmeel.  ...
Ingrediënten: geraspte Gruyère, maiszetmeel , geraspte Vacherin Fribourgeois , knoflook , droge witte wijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Zwitsers Hoofdgerecht 4 personen

Bastilla met geitenkaas en pruimen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Hapje: krokante driehoekjes van brickdeeg, walnoot en geitenkaas

Pieter Declercq

Maak eerst de "lijm". Meng olijfolie, peper, zout met honing goed onder elkaar. ...
Ingrediënten: appel, brickdeeg, geitenkaas, walnoten, peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Lamsbrochettes met kruiden en tabouleh met druiven

Meng 4 eetlepels olijfolie in een bord met het sap van een halve citroen, 4 of 5 takjes fijngehakte platte peterselie, ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Griekse kaaskroketten en salade

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Was de coeur de boeuf tomaten. Snij in schijfjes. Leg op een schotel. ...
Ingrediënten: haloumi kaas, sesamzaad, bloem , eiwit , zwarte peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Dürum zelf maken

Zeef de bloem en het zout in een kom en voeg er geleidelijk het water aan toe terwijl je het deeg blijft kneden. ...
Ingrediënten: dürum bloem (harde tarwe), zout, water, plantaardige olie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Couscous met groenten

Albert Verdeyen - Start to Cook

...
Ingrediënten: courgette, wortelen, ui, tomaten, rode peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Chapati

Zeef de bloem. Meng de bloem met de olie en het zout. Giet het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten ...
Ingrediënten: bloem, olie, lauw water, zout,
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen