Gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Was de Romeinse sla. Neem een mooie schotel en leg wat Romeinse sla in de schotel. Snij de rest van de sla fijn. ...
Ingrediënten: edamamebonen, daikon, Romeinse sla, waterkers, sjalot
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Salade 4 personen

Sandwich met meloen en parmaham

Sonja Kimpen

Pel, ontpit en versnijd de meloen in kleine stukjes. Meng de meloen met de gedroogde veenbessen en de geraspte ...
Ingrediënten: zoete meloen of 1/4 watermeloen, gedroogde veenbessen, geraspte kokos, Synergie brood (3 per persoon), tuinkers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Salade met venkel en kip

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Snij de venkel fijn en meng het met de waterkers, fijngesneden dragon en gehakte bieslook.  ...
Ingrediënten: dragon, bieslook, radiccio, ciderazijn, ahornsiroop
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Salade 4 personen

Steak met saké, prinsessenboontjes en algen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Leg de steak in een kom met een bodem saké en laat intrekken. ...
Ingrediënten: gebakken steak (= restje), saké, rijst, water, limoen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Hoofdgerecht 4 personen

Wijting met ratatouille

Maak de aubergine en de courgette schoon. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Pel en ontpit de tomaten ...
Ingrediënten: wijtingfilets, aubergine, courgette, tomaten, ui
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Soep van rucola met geitenkaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de aardappel, de ui en de prei fijn. Stoof aan in wat Alpro soya bakken en braden. Kruid met PH Pepermix ...
Ingrediënten: PH Italian Mix, eigeel, brickdeeg, Chavroux geitenkaas, tomaat
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Soep 4 personen

Garnalen arrabbiata

Ontvel eerst de tomaten: leg ze in een kom, bedek ze met kokend water en laat ze 1 min. staan. Giet ze af en verwijder ...
Ingrediënten: rijpe romatomaten of zongerijpte tomaten, glutenvrije spaghetti, rode chilipeper, knoflook, olijfolie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Sint-jacobsnootjes met kreeftenjus

Claudia Allemeersch

Snijd de venkel flinterdun en leg die op ijswater, zo wordt de venkel krokant. Hou wat restjes venkel apart voor ...
Ingrediënten: Lacroix kreeftenfond, gesnipperd sjalotje, look, tomatenpuree, Pastis of Ricard
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Soepje van vongole

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Pel de ui en snij fijn. Pel ook de tenen look en snij of plet fijn. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes ...
Ingrediënten: boter, zoete ui, look, tijm, aardappelen (loskokend)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Gegrilde steak met ratatouille

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de courgette, aubergine, paprika’s en de ui in fijne sneetjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pot ...
Ingrediënten: steaks, ui, look, courgette, aubergine
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen