Frambozensymfonie

Ingrediënten

frambozenparels

frambozentaartje

alginaatbad

  • 50 gr suiker
  • 8 gr natriumalginaat
  • 1 l water
  • 10 druppels frambozensmaakstof

kersenschuim

  • 250 ml kersensap
  • 2½ gr hy-foamer
  • 2½ gr xantaangom
  • 5 druppels kersensmaakstof

garnituur

  • eetbare bloemen
  • viooltjesaroma
  • bijenpollen
Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Voor de frambozenparels: Maak een coulis door de frambozen te mixen in een keukenmachine en ze dan door een zeef te halen om de pitjes te verwijderen. Doe de coulis in een pan en voeg de suikerstroop, het calciumlactaat en de xanthaangom toe. Meng en breng tot aan het kookpunt, neem van het vuur en giet het mengsel door een zeef in een kom. Zet aan de kant om af te koelen. Voor het alginaatbad: verwarm het water in een pan. Doe de suiker en het natriumalginaat in een aparte kom en zet aan de kant. Zodra het water warm is, voeg je het suikermengsel toe en klop je tot de suiker opgelost is. Neem de pan vervolgens van het vuur. Voeg ten slotte de frambozensmaakstof bij dit mengsel en zet aan de kant. Zodra de beide mengsels volledig afgekoeld zijn (zet ze niet in de koelkast, want dan kunnen ze opstijven), neem je een schepje van het frambozencoulismengsel en laat je het voorzichtig in het alginaatbad vallen. Laat de frambozenparels 10 minuten opstijven in het alginaatbad. Zodra ze opgesteven zijn, haal je ze eruit en spoel je ze onder koud water. Nu zijn ze klaar om op te eten!

  2. Voor het kersenschuim: Doe het kersensap in een kom, voeg xanthaangom en hy-foamer toe en klop met een elektrische mixer. Voeg ten slotte de kersensmaakstof toe.

  3. Voor de mini-frambozentaartjes: Doe de mascarpone in een kom en voeg de vanillesuiker toe. Mix tot je een glad mengsel verkrijgt. Schep de mascarpone op de bodem van je taartbodempjes en garneer ze met verse frambozen.

  4. Om het bord samen te stellen: Schik een frambozentaartje op het bord en leg er wat frambozenparels naast en eventueel nog resterende verse frambozen. Garneer het bord met een streepje kersenschuim. Leg wat kleurrijke, eetbare bloemen op het bord, bestrooi ze met bijenpollen en een vleugje viooltjesaroma. Bestrooi ten slotte met poedersuiker.

0
Nog geen stemmen