Indrukwekkende bruidstaart met binnenin citroencake

Ingrediënten

 • 3 kg lichtroze suikerpasta
 • 500 gr eiwitglazuur
 • 200 gr pastillage
 • voedingskleurstof (vloeibaar of poeder)
 • rond taartkarton (20cm en 15 cm diameter)
 • taartbord (30cm en 35 cm)
 • 8 stapelstokjes

Citroencake

Expert
4 personen
Meer dan 90 minuten
Brits
Dessert

Bereiding

 1. Citroencake van 20 cm (je hebt er ook een nodig van 15 cm en 25 cm; pas telkens de hoeveelheden aan): Beboter de cakevorm en bekleed met bakpapier.

 2. Doe de room met de boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer tot een luchtige massa; begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk aan op. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed. Spatel de bloem, het bakpoeder en de geraspte citroenschil door het cakebeslag.

 3. Schep het mengsel in de beklede bakvorm en bak 1 ½ uur in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de cake goudbruin is en terugveert bij het indrukken. Laat ongeveer 5 minuten in de vorm afkoelen en laat daarna op een rooster volledig afkoelen.

 4. Assemblage van de taart: Bedek de taartborden en de cakes met roze suikerpasta. Zet de grootste cake op het taartbord en stapel er dan de andere twee cakes bovenop, eindigend met de kleinste.

 5. Gebruik 4 stapelstokjes voor elke laag om de cake te stutten: duw ze in de cake en plaats er de volgende laag direct op. Zorg ervoor dat ze precies even lang zijn als de dikte van de laag.

 6. Voor de vlinders: kleur de pastillage met poeder en rol hem uit. Gebruik de uitsteekvormen om ongeveer 24 vlinders te maken. Bedek de resterende pastillage met plasticfolie om uitdroging te voorkomen. Leg de vlinders op een stukje schuimrubber en gebruik een pen met bolkant om de vleugels vorm te geven. Geef de vleugels een verschillende spreiding met behulp van de stukjes schuimrubber en laat ze drogen. Schilder details op de vleugels met een fijn verfborsteltje in een kleur die samengaat met het kleurpoeder. Verf met een zachte verfborstel kleurpoeder op de vleugels in een aanvullende kleur.

 7. Verdeel het eiwitglazuur in evenveel stukken als het aantal kleuren dat je gebruikt en kleur ze overeenkomstig de vlinders. Maak een spuitzakje met vetvrij papier, vul het met gekleurd eiwitglazuur en snij het tipje eraf. Gebruik het glazuur om de vlinders aan de bovenkant en de zijkanten van de taart te bevestigen.

 8. Spuit met de rest van het gekleurde glazuur een zigzaglijn op de vlinderlijfjes en een kloddertje voor de kopjes. Duw de meeldraden in de kopjes voor de voelsprieten en hou ze met een pincet op hun plaat tot het glazuur opgesteven is.

0
Nog geen stemmen