Gestoomde gemberpuddinkjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Dessert

Bereiding

  1. Beboter lichtjes vier puddingvormpjes van 250 ml.

  2. Klop de boter en de suiker tot een bleek en romig mengsel. Voeg de eieren beetje bij beetje toe en klop telkens goed. Roer de gember erdoor. Schep de gezeefde bloem er lepel per lepel door, afwisselend met lepels melk tot ze allebei opgenomen zijn en je een glad beslag hebt. Schep in de puddingvormpjes.

  3. Knip vier stukken bakpapier en vouw telkens een dun plooitje in het midden. Leg een stuk over elk vormpje en bind vast met een touwtje. Zet de puddinkjes in een stoommandje boven een steelpan met zachtjes kokend water en laat 40 minuten stomen tot ze gaar zijn. Controleer af en toe de hoeveelheid water in de steelpan. Stort uit en dien op met kokosnootcustard en een beetje gekonfijte gember.

0
Nog geen stemmen