Gestoomde gemberpuddinkjes
Ingrediënten
-
125 gr zelfrijzende bloem
-
125 gr gekonfijte gember
-
2 eieren
-
100 gr extra fijne suiker
-
100 gr zachte ongezouten boter
-
150 ml melk
Bereiding
Beboter lichtjes vier puddingvormpjes van 250 ml.
Klop de boter en de suiker tot een bleek en romig mengsel. Voeg de eieren beetje bij beetje toe en klop telkens goed. Roer de gember erdoor. Schep de gezeefde bloem er lepel per lepel door, afwisselend met lepels melk tot ze allebei opgenomen zijn en je een glad beslag hebt. Schep in de puddingvormpjes.
Knip vier stukken bakpapier en vouw telkens een dun plooitje in het midden. Leg een stuk over elk vormpje en bind vast met een touwtje. Zet de puddinkjes in een stoommandje boven een steelpan met zachtjes kokend water en laat 40 minuten stomen tot ze gaar zijn. Controleer af en toe de hoeveelheid water in de steelpan. Stort uit en dien op met kokosnootcustard en een beetje gekonfijte gember.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be