Bootjes van courgette met kippengehakt en tomatenstoemp
Ingrediënten
voor het gehakt
-
500 g kippengehakt
-
peper
-
zout
-
paprikapoeder
-
cayennepeper
-
een paar ronde beschuitjes
-
100 g geraspte Emmentaler
voor de stoemp
-
2 groene courgettes
-
2 gele corgettes
-
1½ kg aardappelen (loskokend)
-
2 tenen look
-
300 g kerstomaatjes
-
1 el tomatenconcentraat
-
1 bot basilicum
-
2 el groene olijven
-
300 ml tomatenpassata
-
olijfolie
Voor het sapje
-
bio-appelsap
-
bruiswater
Bereiding
Voor de vuling:Snij de sjalotten fijn en hak de krulpeterselie fijn.
Meng het gehakt met de kruiden, sjalot, peterselie, kaas en wat beschuitjes tot een stevig gehakt.
Voor de courgette: Snij in de lengte een stukje van de courgette zodat ze blijft rechtstaan op een bord. Maak bovenaan een inkerving en hol deels uit zodat je ze nadien kan vullen met het gehaktmengsel.
Neem een ovenschotel: vet deze in met olijfolie. Leg de uitgeholde courgettes erin en vul met het gehaktmengsel. Strooi er extra geraspte Emmentaler over. Bak 35 à 40 min in een voorverwarmde oven op 190°.
Voor de stoemp: schil en stoom de aardappelen en maak er puree van. Voeg een beetje olijfolie toe.
Snij de trostomaatjes door, bak kort en krachtig op met olijfolie en fijngesneden look. Blus met de passata en wat concentraat.
Snij groene olijven fijn.
Meng de olijven (3 el) onder de puree, samen met de tomatensaus. Is het te dik? Dan kan je nog wat passata toe.
Afwerking: dresseer puree op het bord en zet er de courgettebootjes op. Werk af met basilicumblaadjes.
Voor de kinderchampagne: meng de helft appelsap en de helft spuitwater in een glas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be