Italiaanse hamburger met kippengehakt en krokante pancetta
Ingrediënten
voor de hamburgers
-
1 sjalot
-
5 zongedroogde tomaten
-
1 handvol basilicum
-
2 el zwarte olijven (ontpit)
-
2 el Parmezaanse kaas
-
peper
-
zout
-
eventueel paneermeel
-
extra Parmezaanse kaas
-
olijfolie
-
400 g kippengehakt
voor de pesto
Bereiding
Voor het gehakt: pel en snij een sjalotje fijn. Snij ook de zongedroogde tomaatjes fijn. Doe bij het gehakt in een kom.
Hak de basilicumblaadjes fijn. Snij de olijven fijn. Rasp wat Parmezaanse kaas. Doe dit alles bij het gehakt. Meng alles onder elkaar. Kruid naar smaak af met peper en zout. Is het gehakt te nat? Voeg dan wat paneermeel toe tot je een kneedbaar gehakt hebt.
Verdeel het gehakt in vier porties. Kneed tot een hamburger ter grootte van het broodje.
Rasp wat extra kaas in schilfers.
Verhit olijfolie in een pan. Bak de hamburgers 2 minuten in de hete olie. Kleur aan, draai om en bak nog twee minuten verder.
Leg op een bakplaat en verdeel wat extra geraspte kaasschilfers over de hamburger. Stop 5 minuten in de voorverwarmde oven op 170°C tot ze gaar zijn en de kaas gesmolten is. (Duur hangt af van de dikte en grootte)
Dep de onderkant van de hamburger even af op keukenpapier voor je ze op het broodje legt.
Voor de pesto: Doe sap van 1 citroen, 2 gepelde tenen look, 1 bot basilicum, pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas, 5 el olijfolie, peper en zout in een cutter. Mix fijn.
Proef en voeg eventueel iets meer kaas of olijfolie toe, mocht te vast of te lopend zijn. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Snij de broodjes doormidden. Smeer de ene helft van de broodjes in met pesto. Plaats beide helften nog even bij de hamburgers in de oven tot ze mooi krokant zijn.
Afwerking: snij de tomaten in schijfjes. Was de sla. Snij in stukjes. Bak de pancetta krokant in een hete pan.
Beleg het broodje met sla, tomaat, de gebakken hamburger, twee sneetjes pancetta. Leg er de tweede helft van het broodje op. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be