Croque madame met een koolrabisalade

Ingrediënten

  • 1 ovaal zuurdesembrood (ongesneden)
  • 8 sneetjes jonge kaas
  • 8 sneetjes beenham
  • 100 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
  • peper

voor het koolrabislaatje

De croque madame, het is één van de bekendste croque recepten. En toegegeven, één van onze favorieten.

Het recept van de banana split vind je hier.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Snij het brood in dikke sneden. Smeer ze in met boter. Leg op een ovenrooster met de beboterde kant naar boven. Plaats in de oven en bak vijf à 10 minuten op 180 graden Celsius.

  3. Snij de sneetjes kaas en hesp in de vorm van het brood.

  4. Was de tomaatjes en snij in partjes.

  5. Verwijder de taaie onderkant van de koolrabi en snij in grove stukken. Rasp de koolrabi en de Granny Smith.

  6. Meng de koolrabi en Granny Smith met yoghurt, peper en zout. Zet opzij.

  7. Haal het brood uit de oven. Beleg vier sneetjes brood met een dubbele portie kaas en hesp. Sluit af met een sneetje brood.

  8. Bedek het ovenrooster met bakpapier. Leg er de croque monsieurs op. Verdeel gemalen kaas over de croques. 

  9. Zet de oven op 200 graden Celsius en plaats het rooster met de croques in de oven.

  10. Warm een pan met olijfolie op. Breek en bak de eitjes in de pan. 

  11. Verhoog de oven naar 250 graden Celsius, als de kaas is gesmolten en zet nog twee minuten op grillstand.

  12. Leg wat koolrabisalade en in sneetjes gesneden tomaten op een bord. Plaats een croque op het bord. Werk af met het spiegelei en ketchup.

0

Nog geen stemmen