Crumble met appel en peer, coulis van frambozen en custard van citroen

Ingrediënten

voor de crumble

  • 115 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 225 g bloem
  • 90 g blonde suiker
  • 1 vanillestok

Op vrijdag is het tijd voor de zoete zonde. Deze keer maakt Sofie met Herbert Flack een lekkere crumble. Ze serveert er frambozencoulis en citroencustard bij. Ideaal bij een kopje koffie.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Brits

Bereiding

  1. Snij de vanillestok overlangs. Meng alle ingrediënten met de vanillezaadjes voor de crumble in een grote kom tot een brokkelige textuur. Zet even in de koelkast.

  2. Schil en snij de appelen en peren in stukjes.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  4. Snij vanillestokje overlangs en doe de zaadjes in een pot. Voeg honing, geraspte gember en citroentijm toe. 

  5. Voeg de appelen en peren toe. Zet op met een beetje water. Laat even sudderen. 

  6. Schep over in ovenschaal, verdeel er de crumble over en bak 25 à 30 min in voorverwarmde oven op 180 graden.

  7. Zet melk en room op in steelpan. Rasp er de zeste van citroen in. 

  8. Klop suiker met dooiers los. Voeg er wat melk bij en verwarm het geheel op zacht vuur tot het begint te dikken. 

  9. Haal van vuur. Blijf even doorkloppen, zeef door en giet in een sauskommetje.

  10. Serveer de crumble met de custard.  

0
Nog geen stemmen