Slagroomtaart met pistache, kiwi en blauwe bes
Ingrediënten
-
2 bakjes blauwe bessen
-
4 kiwi's
-
rietsuiker
-
200 gr gepelde pistachenoten
-
2 el Amaretto Sweet Mix
voor de dacquoise
-
200 ml eiwit
-
40 gr suiker
-
40 gr bloem
Bereiding
Voorbereiding: verwarm de oven voor op 180°C
Snij de kiwi’s in schijfjes, leg ze samen met de blauwe bessen in een ovenschaal en bestrooi met rietsuiker. Zet de schaal gedurende een kwartier in de oven
Klop de room op. Cutter de pistachenoten en de Amaretto Sweet Mix fijn en meng met de slagroom
Voor de Dacquoise: Klop het eiwit op met de suiker. Doe de broyage bij de bloem en meng onder het opgeklopt eiwit
Doe het beslag in een spuitzak en spuit in een cirkel op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten in een oven van 180°C
Strijk de pistacheroom op het biscuit en leg de bessen en de kiwi er bovenop
Bestrooi met Amaretto Sweet mix
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be