Slagroomtaart met pistache, kiwi en blauwe bes

Ingrediënten

voor de dacquoise

Deze slagroomtaart (dacquoise) met kiwi en blauwe bes is superlekker. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Voorbereiding: verwarm de oven voor op 180°C

  2. Snij de kiwi’s in schijfjes, leg ze samen met de blauwe bessen in een ovenschaal en bestrooi met rietsuiker. Zet de schaal gedurende een kwartier in de oven

  3. Klop de room op. Cutter de pistachenoten en de Amaretto Sweet Mix fijn en meng met de slagroom

  4. Voor de Dacquoise: Klop het eiwit op met de suiker. Doe de broyage bij de bloem en meng onder het opgeklopt eiwit

  5. Doe het beslag in een spuitzak en spuit in een cirkel op een bakplaat. Bak gedurende 15 minuten in een oven van 180°C

  6. Strijk de pistacheroom op het biscuit en leg de bessen en de kiwi er bovenop

  7. Bestrooi met Amaretto Sweet mix

5
Average: 5 (1 vote)