Gefrituurd eitje met frieten en vanillepap

Ingrediënten

vanillepap

  • 8 g maïzena
  • 200 g vanillesuiker

voor de vanillepap

  • 1 l melk

Sofie maakt samen met Herman Verbruggen zijn favoriet gerecht op grootmoeders wijze: vanillepudding of - pap, een gefrituurd eitje en lekkere frietjes.

Tip: de ideale frieten bak je in ossevet. In frituurolie lukt het ook altijd.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Snij tot frieten. Leg ze in koud water. Droog ze zeer goed af. Pocheer (bak) op 150 graden. 

  2. Warm een liter melk op. Weeg 200 gram vanillesuiker af en meng met 8 gram maïzena. 

  3. Snij een vanillestok overlangs. Schraap de zaadjes er uit en voeg dit bij de melk. 

  4. Voeg de eidooiers toe aan de bloem. Roer goed onder elkaar.

  5. Voeg een lepel van de warme melk toe aan de eidooier- en bloemmengsel. Roer onder elkaar. Voeg dit nu toe aan de rest van de warme melk.

  6. Roer goed door, terwijl de melk begint te koken. Roer goed en haal de pan van het vuur.

  7. Bak de frieten voor een tweede keer op 180 graden. 

  8. Frituur nu het eitje. Breek het ei in een tasje. Giet dit voorzichtig in de frituur. Haal het er uit met een schuimspaan. 

  9. Doe de frieten op een bord met het eitje en wat waterkers. 

4.5

Average: 4.5 (2 stemmen)

K-EI-Lekker!

Er zit zoveel meer in ei. Gekookt, gebakken, geroerd of gepocheerd: een ei is lekker en voedzaam. Op een boterham, met asperges, in een saus...er is zoveel mogelijk met eieren.

 

Meer weten?