Gegratineerde penne all'arrabbiata en bloody mary

Ingrediënten

voor de Bloody Mary

  • 4 cl wodka
  • een paar druppels tabasco
  • selderzout
  • 2 tl worcestersaus
  • tomatensap
  • ijsblokjes

Lust Willy Sommers het of niet? Willy Sommers heeft het niet zo voor pastagerechten. Hij vindt ze vaak te flauw. Bovendien is hij al helemaal geen kaasfan. Sofie maakt hem daarom een pittige pasta. Als extraatje wordt de schotel gegratineerd met kaas voor een krokant korstje. Heerlijk!

Als extraatje: een bloody mary

Tip: Sofie gebruikt een pikant worstje met piment d'espelette.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de pikante worst in twee en daarna in halve schijfjes. Snij de ajuin fijn. Pel en pers de lookteentjes.

  2. Bak de look en de ajuin in olijfolie glazig. Voeg dan de worstjes toe. 

  3. Snijd het halve chilipepertje met de zaadjes en voeg toe.

  4. Blus met tomatenblokjes en een klein beetje water. Kruid met een snuifje zout en versgesneden basilicum.

  5. Kook de penne al dente in veel kokend water met zout. Voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe.

  6. Giet de pasta af en meng onder de saus.

  7. Rasp de parmezaan en de gruyère en doe ze in een kom. Meng ze onder elkaar. Trek de mozzarella in stukjes.

  8. Schep in een ovenschotel en strooi de kaas en mozzarella over de pasta. Zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. 

  9. Voor de bloody mary. Meng 4cl wodka, paar druppels tabasco, selderzout, 1 el limoensap, 2 tl worcestersaus en tomatensap. Werk af met wat speciale ijsblokjes.  Als roerstokje kan je een stengel selder toevoegen.

  10. Voor de speciale ijsblokjes: vul de ijsblokvormpjes voor de helft met ofwel fijngesneden selder ofwel fijngesneden chilipepers. Vul op met water. Stop in de diepvries tot ze volledig bevroren zijn.

0
Nog geen stemmen