Gegrilde ananas met mascarpone en rode vruchten

Ingrediënten

voor de muntsaus

  • enkele muntblaadjes
  • notenmix
  • room (Alpro Luchtig & Creamy)

voor de limonade

  • ijsblokjes
  • spuitwater
  • 1 roze pompelmoes
  • pompelmoessiroop
  • enkele muntblaadjes

Het ideale dessert bij de barbecue

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Schil en snij de ananas in schijfjes. Haal het midden eruit met een appelboor. Bestrooi met cayennepoeder (1/4) en bloemsuiker (4/4) en grill op de barbecue.

  2. Plet het rood fruit en meng onder de mascarpone met de Sweet Mix Amaretto en enkele fijngesneden stukjes gember.

  3. Versier een bord met een torentje van ananas en vruchtenroom. Werk af met de muntsaus en serveer met de zelfgemaakte limonade.

  4. Voor de limonade: Vul een groot glas met ijsblokjes, giet er de siroop op en top af met spuitwater. Versier met rietjes, munt en enkele schijfjes pompelmoes.

  5. Voor de muntsaus: Leg de notenmix in een bakje van aluminiumfolie op de kolen en rooster. Hak de muntblaadjes en geroosterde noten fijn en klop op met de room.

5

Average: 5 (1 stem)