Gezonde yoga groentenstoofpot

Ingrediënten

voor de papadums

  • 4 koppen kikkererwtenmeel
  • ½ tl komijn
  • ½ tl zeezout
  • 1 kop water

voor de afwerking

Thomas Smith eet sinds een tijdje zoveel mogelijk gezond. Dit vegetarisch groentenstoofpotje is helemaal zijn ding. Hij neemt de leiding en toont Sofie hoe ze het moet maken. Het wordt een lekker stoofpotje, boordevol smaken en supergezond!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Indisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met het snijden van alle groenten. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en snij de helft van de ajuin in kleine blokjes en de andere helft grof. Was de courgette en venkel. Snij beiden klein. Was de broccoli en haal de roosjes af. Schil de stengel en snij het binnenste fijn. Zet alles opzij. 

  2. Smelt 2 el kokosolie in een grote stoofpot. Pers er de gepelde look en de gesneden ajuin bij. Stoof kort aan. 

  3. Voeg de kruiden (chilipoeder, cayennepeper en kaneel) en geraspte gember toe. Stoof vervolgens de wortelen aan in de kookpot.

  4. Voeg de broccoli, venkel en courgette toe en stoof alles aan. 

  5. Snij de portobellopaddenstoelen in stukjes. Smelt een eetlepel kokosolie in een pan en stoof de paddenstoelen aan. Kruid met zeezout. Voeg ze toe aan de stoofpot.

  6. Voeg tenslotte de tomatenstukjes uit blik en de linzen toe aan de stoofpot en blus met een scheut water en een bouillonblokje (of gebruik groentenbouillon). Kruid af met peper en (zee)zout en laat ongveeer 10 minuten pruttelen onder deksel. 

  7. Spoel de kikkererwten en snij de lente-uitjes fijn. Zet ze opzij. Voeg ze vijf minuten voordat de groenten gaar zijn toe en laat kort meepruttelen. Voeg ook 2 el kokosroom toe.

  8. Voor de papadums: doe het kikkererwtenmeel in een kom en voeg hier het water aan toe. Kruid met zeezout. Kneus de komijn in de vijzel en doe dit bij het meel. 

  9. Schep het mengsel op een antikleefmatje en wrijf het flinterdun open met een spatel of paletmes. Laat dit drogen in een oven van 100 graden tot het krokant is. Dit duurt zeker 1 à 1,5 uur. 

  10. Haal de papadums uit de oven en breek het in stukjes. Doe ze in de frituur op 180 graden Celsius en frituur 5 à 10 seconden tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking: schep de groenten op een bord en werk af met een beetje koriander en zure room. Serveer samen met de papadums.

0

Nog geen stemmen