Kerkuiltaartje

Ingrediënten

Voor de cocktail (per persoon)

  • 2 cl vodka
  • 2 cl blue curaçao
  • 1 cocktailkers
  • 6 cl canada dry gingerale
  • ijsblokjes
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Doe 150 gram amandelen in de cutter, samen met 150 gram walnoten en 150 gram melkchocolade in stukjes gebroken. Mix goed.

  3. Doe 250 gram zachte boter en 100 gram rietsuiker in een mengkom en meng heel goed met de boter. Weeg 150 gram pindakaas af, en voeg toe aan het boter-suikermengsel. Meng opnieuw goed tot een mooie smeuïge massa. Meng hier de fijngemalen noten en chocolade onder.

  4. Scheid de eieren, en klop het eiwit stevig op met een snuifje zout. Spatel het eiwit onder het beslag.

  5. Stort het beslag in een rechthoekige ingevette en bebloemde bakvorm. Strijk mooi glad en zet 45 minuten in een oven van 190°C.

  6. Schil de mango, snij er mooi twee gelijke delen van, en snij in lange plakjes. Dit zullen de vleugels zijn. Schil de kiwi en snij in plakjes. Snij een blauwe druif en een groene druif in twee. Snij een plakje van een appel, en snij in reepjes. Pers één appelsien uit. Klop de Alpro op met 3 eetlepels Sweet Mix Caramel.

  7. Voor de heksencocktail: vul een cocktailshaker voor 1/3 met ijs. Doe er 2 cl vodka, 2 cl blue curaçao, 6 cl ginger ale en het sap van ½ limoen bij. Shake de cocktail. Maak een suikerrandje op het glas, schenk de cocktail hierin en werk af met een cocktailkers.

  8. Snij de cake overlangs in het midden door. Besprenkel met het appelsiensap en bedek met een dun laagje slagroom en vouw terug dicht. Snij tot een ovale vorm. Leg op een taartplateau en bedek helemaal rondom met slagroom.

  9. Versier het uiltje: gebruik de kiwi en druiven als ogen, de appeltjes als wenkbrauwen, een appeltje als bekje, de mango als vleugels en de groene druiven als pootjes.

0
Nog geen stemmen