Gegratineerde penne all'arrabbiata en bloody mary
Ingrediënten
-
300 g penne (50 à 70 g per persoon)
-
1 ui
-
2 tenen look
-
peper en zout
-
1 bol mozzarella
-
½ bot basilicum
-
150 g Gruyère
-
150 g parmezaan
-
1 gedroogde pikante worst
voor de Bloody Mary
Bereiding
Snij de pikante worst in twee en daarna in halve schijfjes. Snij de ajuin fijn. Pel en pers de lookteentjes.
Bak de look en de ajuin in olijfolie glazig. Voeg dan de worstjes toe.
Snijd het halve chilipepertje met de zaadjes en voeg toe.
Blus met tomatenblokjes en een klein beetje water. Kruid met een snuifje zout en versgesneden basilicum.
Kook de penne al dente in veel kokend water met zout. Voeg er twee eetlepels olijfolie aan toe.
Giet de pasta af en meng onder de saus.
Rasp de parmezaan en de gruyère en doe ze in een kom. Meng ze onder elkaar. Trek de mozzarella in stukjes.
Schep in een ovenschotel en strooi de kaas en mozzarella over de pasta. Zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius.
Voor de bloody mary. Meng 4cl wodka, paar druppels tabasco, selderzout, 1 el limoensap, 2 tl worcestersaus en tomatensap. Werk af met wat speciale ijsblokjes. Als roerstokje kan je een stengel selder toevoegen.
Voor de speciale ijsblokjes: vul de ijsblokvormpjes voor de helft met ofwel fijngesneden selder ofwel fijngesneden chilipepers. Vul op met water. Stop in de diepvries tot ze volledig bevroren zijn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be