Preirolletjes in hesp met kaassaus en puree

Ingrediënten

voor de puree

voor de bechamelsaus

Witloof met kaas en hesp is een klassieker. Sofie vervangt de witloof deze keer door prei. Ze serveert het met puree, veel kaassaus en een lekker krokant korstje. Heerlijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. 

  2. Snij het wit van de prei. Verwijder het voetje. (Het groene gedeelte kan je gebruiken in de soep)

  3. Snij elke stengel nog eens in twee of drie. Spoel elk rolletje goed zodat er geen aarde meer is.

  4. Stoom ze gaar in ongeveer acht minuten. 

  5. Schil en was de aardappelen. Stoom gaar.

  6. Maak de bechamelsaus. Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe. Roer goed tot het naar ‘koekjes ruikt’.

  7. Voeg een klein scheutje melk toe. Roer goed los tot je een papje krijgt. Voeg wat meer melk toe en klop tot alle klonters weg zijn. Voeg steeds wat melk toe totdat de saus dik genoeg is.

  8. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Voeg de kaas toe. Kruid evetnueel bij.

  10. Haal de aardappelen door een passe vite of stamp tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een klont boter toe. Meng goed. Doe in een spuitzak.

  11. Giet de prei af. Duw het vocht er goed uit. Verwijder de zwoerd van de ham. Rol de prei in de ham. Leg de rolletjes in de ovenschaaltjes of één grote ovenschotel. 

  12. Spuit puree langs de rand. 

  13. Giet de saus over de rolletjes. 

  14. Strooi wat chapelure over de schaaltjes.

  15. Steek de schaaltjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 210 graden tot er een mooi korstje is.

0

Nog geen stemmen