Groeten uit: Varkensgebraad met mosterd en bloemkool in kaassaus en puree van knolselder en peterseliewortel
Ingrediënten
voor het varkensgebraad
-
een stuk varkensgebraad
-
1 teentje knoflook
-
2 wortelen
-
versgemalen peper
voor de bloemkool in kaassaus
voor de puree
-
500 g aardappelen
-
1/2 knolselder
-
1 peterseliewortel
-
2 l melk
-
2 blokjes kippenbouillon
-
een klontje boter
-
versgemalen peper
Bereiding
Maak het varkensgebraad: Snij de look, sjalot en wortel fijn.
Kruid het gebraad met peper en zout, smelt de boter en bak het gebraad aan.
Wrijf in met mosterd en haal uit de pot.
Stoof er de knoflook in aan met de ui en wortelen.
Voeg de bloem toe en doe het gebraad terug in de pot bij de groenten.
Schenk er het bier bij en voeg laurier, tijm en rozemarijn toe.
Zet het deksel op de pot en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Maak de bloemkool in kaassaus: Snij de bloemkool in roosjes.
Kook ze in 12 minuten gaar in gezouten kokend water.
Maak de saus: Laat de boter smelten en roer er de bloem door.
Roer tot het droog is en voeg dan de melk toe.
Roer in 8jes tot een mooie gladde saus en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg nog wat melk toe en roer de kaas erdoor.
Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en verdeel er de saus over.
Zet 10 minuten onder de grill voor een mooi kaaskorstje.
Maak de puree van knolselder en peterseliewortel: Snij de groenten in stukjes.
Kook ze in ca. 20 minuten gaar in de melk met kippenbouillon, tijm en laurier.
Giet af, voeg de melk, boter en ei toe en stamp tot een puree.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer een sneetje varkensgebraad met de puree en bloemkool.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be