Rendang

Ingrediƫnten

  • 450 gr rundsvlees met vet
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 th lepel trassie (garnalenpasta)
  • 2 th lepels korianderzaad
  • 1 th lepel komijnzaad
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 th lepel sambal
  • 1 th lepel tamarindepasta
  • 3 el olijfolie
  • 2 stengels citroengras
  • 4 kaffir lime blaadjes
  • 300 gr kokosmelk
  • 250 gr vleesjus
  • 250 gr kippenbouillon
  • 50 gr gemalen kroepoek
  • 2 limoenen
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maal of vijzel het komijn- en korianderzaad fijn.

  2. Snij ook de ui, knoflook, gember en citroengras fijn. Voeg hieraan de kurkuma, limoenblaadjes, tamarindepasta en garnalenpasta toe. Verhit dit mengsel in een beetje olie en fruit zachtjes aan. Voeg de fijngemalen koriander en komijn toe.

  3. Snij het rundsvlees in gelijkmatige stukjes. Kruid met peper en zout en bak aan in een anti-kleefpan met olijfolie.

  4. Voeg het aangekleurd rundsvlees toe aan de stoofpot met ui, knoflook en gember en bak rustig mee. Kruid met sambal.

  5. Bevochtig met de bouillon van kip en de vleesjus en voeg de kokosmelk toe. Meng alles goed onder elkaar en laat met het deksel op 1 uur zachtjes gaar sudderen.

  6. Kook de rijst gaar en hou warm.

  7. Breek de kroepoek fijn en parfumeer met limoenrasp.

  8. Verfris de geurige stoofschotel met het sap van de limoen en voeg de grofgesneden koriander toe.

  9. Doe de rijst in een kom en bedek met de rendang. Leg er wat grof gemalen kroepoek en een klein lepetje sambal bij.

5

Average: 5 (1 stem)