Soepje van komkommer, sla, avocado met krokant spek en soepstengels

Ingrediënten

voor de krokante stengels

Voor de zure room

voor het soepje

  • ½ Romeinse sla
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 1 el citroensap
  • 1 teen look
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 tl fleur de sel
  • peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 el worchestersaus

Geen avocado voor Niels Albert. Dus probeert Sofie hem te overtuigen met een heerlijk fris soepje van sla, avocado en komkommer. Ze serveert er ook een bladerdeegkoekje bij. 

Tip: serveer dit in een klein glaasje en je hebt een lekker hapje!

Tip: zorg dat het bord of glas koud is. Plaats dit vooraf dus in de frigo.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met het spek. Zorg voor flinterdunne sneetjes spek. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.

  2. Leg er nu een extra vel bakpapier en een rooster op. Zo blijven de sneetjes mooi liggen.

  3. Bak ze in tien minuutjes krokant in een voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen.

  4. Maak nu de krokante soepstengels. Rol het bladerdeeg open en snij in reepjes van 1 centimeter breed. Meng een eidooier met een scheutje melk. Wrijf dit mengsel of dorure op de bladerdeegreepjes. 

  5. Strooi wat maanzaadjes, gedroogde rozemarijn, sesamzaad, parmezaanse kaas, currypoeder en kurkuma over de bladerdeeg. 

  6. Stop het bladerdeeg 20 minuutjes in de voorverwarmde oven op 195 graden. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.

  7. Meng zure room met fijngesneden dille, blaadjes munt en eetlepel sesamolie.

  8. Begin nu aan de soep. Schil de komkommer. Snij grof. Hak de sla fijn.

  9. Pel een teentje look. Snij een avocado in twee. Lepel het vruchtvlees uit de schil. 

  10. Doe de sla, komkommer, look, avocado en olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van een halve citroen en worchestersaus toe. Voeg ook een beetje kippenbouillon toe.

  11. Mix alles glad.

  12. Rasp een theelepel mierikswortel onder de soep.

  13. Giet de soep in een diep bord. Lepel er wat room op. Werk af met het bladerdeegkoekje, spek, een takje munt en dille.

0

Nog geen stemmen