Tarte tatin met gezouten karamel roomijs

Ingrediënten

  • 400 ml Gezouten Karamelijs (Sofie Dumont)

voor het deeg

voor de vulling

Tarte Tatin met appeltjes, het is een klassieker in de zoete wereld van de taarten. Met dit recept lukt het zeker!

Tip: Gebruik Boscoop appelen omdat die mooi zoet en zuur zijn.

 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Schil en snij de appelen.

  2. Smelt de rietsuiker, zaadjes van vanillestok, zout  en boter tot karamel. Voeg de vijgen en appeltjes toe aan de karamel.  

  3. Meng alles voor het deeg kort tot een homogene massa. Laat 1 uur opstijven in de koelkast ingepakt in folie. 

  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 190 graden Celsius.

  5. Rol het deeg uit met een deegrol. Gebruik wat extra bloem zodat het niet blijft kleven. 

  6. Leg op de appelen.

  7. Stop 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de bakvorm uit de oven. Leg een bord op de bakvorm. Draai om. 

  9. Serveer met een bolletje ijs.

0
Nog geen stemmen

Sofie Dumont Roomijs

Sofie heeft haar eigen roomijs. Ontdek al haar smaken:

www.sofiedumont.be