Tarte tatin met gezouten karamel roomijs
Ingrediënten
-
400 ml Gezouten Karamelijs (Sofie Dumont)
voor het deeg
-
200 g bloem
-
125 g boter (kamertemperatuur)
-
1 ei
-
70 g bloemsuiker
-
1 mespunt zout
-
2 el Sweet Mix Amaretto
voor de vulling
-
100 g boter
-
100 g rietsuiker
-
6 vijgen
-
800 g appelen (Boscoop)
Bereiding
Schil en snij de appelen.
Smelt de rietsuiker, zaadjes van vanillestok, zout en boter tot karamel. Voeg de vijgen en appeltjes toe aan de karamel.
Meng alles voor het deeg kort tot een homogene massa. Laat 1 uur opstijven in de koelkast ingepakt in folie.
Verwarm de oven ondertussen voor op 190 graden Celsius.
Rol het deeg uit met een deegrol. Gebruik wat extra bloem zodat het niet blijft kleven.
Leg op de appelen.
Stop 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bakvorm uit de oven. Leg een bord op de bakvorm. Draai om.
Serveer met een bolletje ijs.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be