Vanilleroomijs met muskaatwijn, rood fruit en zelfgemaakte sigaren

Ingrediënten

  • 4 dikke bollen vanilleroomijs

voor het sigarendeeg

voor de coulis

  • 150 g frambozen (diepvries)
  • 100 ml suikersiroop
  • ½ citroen

voor de afwerking

  • 1 fles zoete muskaatwijn
  • 2 grote meringues
  • een paar blaadjes munt
  • 150 g rood fruit (vers of diepvries)

Rani De Coninck is zot van ijs. Sofie maakt voor haar een coupe met vanilleroomijs en met zelf gerolde sigaren!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met het sigarendeeg: meng het eiwit met de bloemsuiker en het vanillemerg van de vanillestok. Voeg de bloem toe. Meng alles goed met een garde tot de klonters weg zijn. 

  2. Doe de boter in een pannetje en smelt op het laag vuur. Voeg de gesmolten boter bij het deeg. Meng goed onder elkaar.

  3. Werk af met een snuifje zout en laat het deeg minstens een uur (meer mag) rusten in de koelkast.

  4. Schep wat deeg op een antikleefmatje en maak dunne cirkels met een eetlepel.

  5. Draai eventueel je bakplaat om en leg het matje erop (of gebruik een rooster). Bak ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Haal ze uit de oven als ze mooi lichtbruin gekleurd zijn. Draai ze dadelijk rond een satéstokje en laat afkoelen.

  6. Neem een lange smalle pot en doe er de frambozen in. Voeg suikersiroop en het sap van een halve citroen toe. Daarna mix je alles fijn met de mixer. 

  7. Schep een paar mooie bollen ijs in een glas. Klop de merinque in stukjes en strooi ze over het ijs.

  8. Strooi er het rood fruit over en lepel wat coulis bij het ijs. Werk af met het munt.

  9. Giet een klein beetje muskaatwijn over het ijs. Tip: extra feestelijk wordt het met champagne of cava.

  10. Vergeet de sigaren niet.

0

Nog geen stemmen