Aïoli

Ingrediënten

Aïoli

  • 1 eidooier
  • enkele teentjes look
  • citroen
  • pepermix
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een mengeling van grof zeezout, rozemarijn en tijm. Bedek hiermee de kabeljauw op de velkant een dag op voorhand en zet koel weg. 

  2. Maak de groenten schoon maar houd ze heel. Stoom 4' op 120° of kook alle groenten gaar. 

  3. Laat de gezouten vis ontzouten in ruim water dat je regelmatig ververst. 

  4. Plet de looktenen in de vijzel tot puree. Voeg de eierdooier toe. Roer met de olijfolie tot een gebonden saus. Breng op smaak met de citroen en PH Pepermix en zout. 

  5. Pocheer ondertussen de vis 10 minuten in melk, water en PH Visfumet. 

  6. Serveer de kabeljauw met de groenten en de aïoli. 

0
Nog geen stemmen