Aspergesalade met zeebaars
Bereiding
Snijd schuine sneden in het vel van de zeebaars. Bak de vis even aan in een antiaanbakpan. Zet hem daarna in de oven gedurende 3 minuten op 180 graden.
Zet het water op voor de asperges en doe er een lepel boter in. Kook de asperges in 6 minuten beetgaar en snijd ze in fijne reepjes.
Snijd het witloof en de appel met schil in reepjes. Voeg er 1 theelepel azijn bij, 2 eetlepels olijfolie en gesnipperde bieslook.
Doe de yoghurt in een kommetje met 1 eetlepel olijfolie, blokjes komkommer, 1 teentje fijngesneden look, peper, zout en ook wat bieslook.
Fruit de ui in olijfolie samen met nog een teentje knoflook en een theelepel currypasta, zet ze onder in olie en zet het vuur af. Laat een uur laten trekken. Zeef de olie en doe er op het einde een fijn sjalotje bij en wat komkommer. Strooi er wat korianderzaadjes in. Ontvel en ontpit de tomaat en doe deze ook bij de olie, voeg nog 1 theelepel sushi-azijn toe.
Dresseer de yoghurt op het bord, leg de aspergesalade op de vis en schik dit op de yoghurt. Werk af met een lepel pikante olie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be