Preistoemp met pladijs
Ingrediënten
-
1 ui
-
4 plakjes pancetta
-
1 ei
-
1 dl (light) room
-
honing-mosterd kruiden
-
4 el zure room
-
1 el graanmosterd
Bereiding
Snijd de prei in de lengte in 2 en daarna is stukken van anderhalve centimeter. Kook ze gaar met de versneden ui en de aardappelen.
Giet ze af en stoemp ze met wat boter, ei en de room. Meng de zure room met de graanmosterd. Frituur de peterselie. Leg de panchetta op een tussen 2 bakpapiertjes (leg er ook nog een bakplaat met gewicht bovenop)en bak krokant in de oven, gedurende 15 min. op 180°C.
Bebloem en bak de pladijsfilets meunière. Serveer de stoemp met de panchetta, de pladijs, zure room en persil frit Overstrooi met de honing-mosterd kruiden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be