Duivelse scampi
Ingrediënten
-
2 wortelen
-
1 blikje tomatenblokjes
-
1 visbouillonblokje
-
150 gr verse kruidenkaas
-
1 ui
-
sambal oelek
-
20 scampi's
-
peper en zout
Bereiding
Stoof de ajuin en de in julienne gesneden groentjes aan in wat boter. Kruid met wat peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en het visbouillonblokje. Laat dit enkele minuten sudderen maar ook niet te lang als je de groentjes nog “Al dente” wil.
Bak de gepelde scampi ‘s in een aparte pan en kruid ze naar eigen smaak.
Voeg ondertussen de verse kruidenkaas toe aan de saus en een beetje sambal oelek. Werk af naar eigen smaak.
Giet op de borden een bodempje van de saus en leg hierop de scampi en tenslotte nog enkele blaadjes basilicum. Je kan hier vers stokbrood bij eten en/of wat spaghetti.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be