Gegrilde zalm met tijmkorst

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 3 el tijm
  • pijnboompitten
  • 2 zalmfilets
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • pomodorikruiden
  • boter
  • zeezout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de groenten in schijven, leg ze trapgewijs in een ovenschaal, giet er een 1 el balsamicoazijn, pijnboompitjes en 1 el olijfolie overheen en plaats het geheel vervolgens gedurende 20 minuten in een oven van 180° C.

  2. Doe de tijm, peperbolletjes en 1 th lepel zeezout in een vijzel en stamp alles fijn. Meng dit met 2 el olijfolie.

  3. Leg de zalm met de velkant naar beneden op een beetje boter en leg het kruidenmengsel erbovenop. Plaats dit eveneens in de oven gedurende 20 minuten.

0
Nog geen stemmen